





NORWAY, KIRKENES / 19-20 APRIL 2024

FIM SNOWCROSS WORLD CHAMPIONSHIP WOMEN'S WORLD CHAMPIONSHIP FIM EUROPE SNOWCROSS CHAMPIONSHIP (Subject to change) Up to 30 riders per Class

DAY 1	Date: 18/04/2024.
Circuit Control:	16:00
Technical Verifications:	15:00 – 18:30
Meeting with the Organisers:	17:30











NORWAY, KIRKENES / 19-20 APRIL 2024

DAY 2		Date 19/04/2024
Technical Verifications:		09:15 – 10:15
Second Circuit Control (if necessary):		10:15
Race Direction, First Meeting:		10:45
Briefing with the riders and start procedure demonstration:		11:15
Camera on-board session:		11:45 – 12:00
Free Practice European Championship (20m) Start Practice (5min)		12:00 – 12:20
Free Practice Women's World Championship (20m) Start Practice (5min)		12:30 – 12:50
Free Practice World Championship (20m) Start Practice (5min)		13:00 – 13:20
Track Maintenance 20min		13:30 – 13:50
QH European Championship G1 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	13:50
	Start	14:00
QH European Championship G2 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	14:10
	Start	14:20
QH1 Women's World Championship G1 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	14:30
	Start	14:40
QH1 Women's World Championship G2 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	14:50
	Start	15:00
Track Maintenance 30min		<u> 15:10 – 15:40</u>
QH1 World Championship G1 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	15:40
	Start	15:50
QH1 World Championship G2 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	16:00
	Start	16:10
QH2 Women's World Championship G1 (5min + 1 Lap)		16:20
	Start	16:30
QH2 Women's World Championship G2 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	16:40
	Start	16:50
Track Maintenance 20min	0.14.	<u>17:00 – 17:20</u>
QH2 World Championship G1 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	17:20
Olio Wardd Obernaisaethia Oo (Easter Albert)	Start	17:30
QH2 World Championship G2 (5min + 1 Lap)	Sighting lap	17:40
European Chempionshin Leet Chenne (Orsigni 4 Leg	Start	17:50
European Championship Last Chance (8min + 1 Lap)	Sighting lap Start	17:00
Bidevel Dresentation and Autograph coopies	Start	18:10
Riders' Presentation and Autograph session		<u>18:20</u>
Race Direction, Second meeting		18:30











NORWAY, KIRKENES / 19-20 APRIL 2024

DAY 3	Date: 20/04/2024.
Warm-Up European Championship	10:00 - 10:10
(10min / Max 16 riders)	
Warm-Up: Women's World Championship	10:15 – 10:25
(10min / Max 16 riders)	
Warm-Up: World Championship	10:30 – 10:40
(10min / Max 16 riders)	
Track preparation 60min	10:40 – 11:30
Opening Ceremony	11:00 – 11:40
Final 1 European Championship (15min + 1 lap) Sighting L Start:	ap: 12:00 12:10
Track preparation 10min	12:30 – 12:40
Final 1 Women's World Championship (10min + 1 lap / Max 16 riders)	
Snowmobiles in the waiting zone:	12:40
Sighting lap:	12:40
Start:	12:50
Final 1 World Championship	
(15min + 1 lap / Max 16 riders)	<i></i>
Snowmobiles in the waiting zone:	13:10
Sighting lap:	13:10
Start:	13:20
Track preparation 40min	<u> </u>
Break and Official program Final 2 European Championship (15min + 1 lap) Sighting L	
Start:	15.20
Final 2 Women's World Championship	10.20
(10min + 1 lap / Max 16 riders)	
Snowmobiles in the waiting zone:	15:40
Sighting lap:	15:40
Start:	15:50
Final 2 World Championship (15min + 1 lap / Max 16 riders)	
Snowmobiles in the waiting zone:	16:10
Sighting lap:	16:10
Start:	16:20
Prize-Giving	
rize-Giving Ceremony Women SNX Immediately after the Wor	
World Championship / SNX World Championship / European SNX Championship:	Championship Final
Press Conference:	Immediately after
	Prize-Giving Ceremony
Race Direction, Third Meeting:	16:50
Banquet	19:00



